8 juli 2018:

De Akoestini's treden traditiegetrouw op tijdens de Midsummer Fair te Zeijen. Het was weer een bijzonder gebeuren met veel verschillende instrumenten en outfits.


6 juli 2018:

De Akoestini's treden op bij Visio Het Huis te Echten op het jaarfeest voor familie, personeel en bewoners.

Het thema is dit keer: “Bij ons in de Jordaan”. Daar weten de Akoestini's natuurlijk wel raad mee met hun repertoire!

Vandaag hebben de Akoestini's voor het eerst hun nieuwe paarse pakken aan!


2 & 3 juli 2018:

De Akoestini's treden 4 keer op tijdens de opening van het nieuwe dialyse centrum te Scheemda. Het was een swingend gebeuren met veel verzoeknummers en personeelsleden als showdanseressen!


4 maart 2017:

Vandaag is de nieuwe cd van de Akoestini's uit: "Zoek de zon op!" !

Op deze site is hij hier al te beluisteren (in mp3 formaat)!

Hij is ook te bestellen via info@akoestini.nl.

Zon, zee en zang zijn de ingrediënten waarmee tweemans Orkest de Akoestini's deze nieuwe cd gevuld heeft. Veel vrolijke, volkse liedjes uit vroeger tijd waarbij met name voor de accordeon een prominente rol is weggelegd. Want de Akoestini's houden van dit instrument en dat willen ze laten horen ook.

Auke Eringa speelt op deze disc diatonisch accordeon ook wel trekharmonica of trekzak genoemd. Een compact type accordeon dat bij het uittrekken van de balg een andere toon laat horen dan bij het induwen en dat een heel eigen, expressief geluid heeft. Op deze cd is de tweerijer trekharmonica te horen van enkele bekende merken zoals Castagnari GC en CF, Hohner CF en Serenellini CF.

Verder speelt Auke Eringa: Banjo, Ukelele, Bouzouki, Neusfluit, Slagwerk, Kazoo, Kuttepiel en Klepperklomp.

Ton de Boer is producer en audio-engineer van deze cd. Hij heeft de moderne opname apparatuur en software tot zijn beschikking om tot een speels en creatief eindprodukt te komen. Maar bovenal is hij muzikant en zet hij voor veel tracks de basis neer op gitaar, bas, mandoline, melodica en diverse andere instrumenten. Hij neemt ook een groot deel van het accordeonwerk voor zijn rekening. En dan hebben we het over de chromatische (piano) accordeon. Ton bespeelt onder andere een Marinucci  en een Accordiola Tosca, beide vintage instrumenten van Italiaanse makelij met een ongeëvenaard geluid.

Wij wensen iedereen veel luister- en meezingplezier met Zoek de Zon op!


11 februari 2017:

Twee volle dagen gespeeld tijdens de seniorenbeurs in Schoonoord!

Vandaag was RTV Drenthe aanwezig en mochten de Akoestini's vier keer (!) live hun kunsten ten gehore brengen. De fragmenten zijn hier te beluisteren!


27 juni 2015:

Nieuw op het repertoire: Tante Constance en tante Mathilde (Drs. P.),

Theme from the Godfather, Daydream Believer (The Monkeys).

Tijdens de fiets4daagse zullen de Akoestini’s het allemaal ten gehore brengen in Westerbork op 10 juli! 12 juli in De Brink te Vries mag daarentegen Ain’t she sweet (Beatles) weer niet ontbreken!


17, 20 & 21 juni 2015:

Akoestini’s on tour in de openlucht: Borgbraderie in Nuis; erg gezellig privé-feest in de bossen van Dwingeloo bij Taribush; en Midsummer Fair in Zeijen! Heel veel nostalgische liedjes akoestisch ambulant gespeeld!


6 juni 2015:

Geweldig gezellig tuinfeestje in Bedum!


2015

Vanaf nu zijn de complete cd’s van de Akoestini’s op deze website hier te beluisteren!


28 dec 2014:

Live muziek bij St.Tropez door de Akoestini's. Formidable: ons uitgebreide repertoire van franse chansons werd wel gewaardeerd in Deventer.


29 nov 2014:

Vandaag 2 Sinterklaasfeesten opgeleukt met het Akoestini's Orkest. Om 8 uur vanochtend stonden we al in de bioscoop van Hoogezand. En om 15.00 uur in het Vooranker toevallig óók in Hoogezand.


22 november 2014:

Zoals elk jaar deden de Akoestini’s weer de muzikale omlijsting tijdens de Sinterklaas intocht in Harkstede. Alle bekende liedjes kwamen weer voorbij in onvervalste Akoestini’s versie. De kinderen zongen weer luidkeels mee en de interactie met Sint en Pieten verliep weer als een geoliede machine!


20 nov 2013:

Feestelijke opening van het pand 'Paviljoen Zuid' in Zuidlaren bij Dennenoord.


14 november 2013:

‘Verwenmiddag’ voor de Bewoners van de GGZ Dennenweg te Assen.


15 september 2013:

In het Tonckenshuis in Zuidwolde brachten de Akoestini's weer een mooi stukje muziek voor bewoners en verzorgenden. Prachtige liedjes uit de oude doos passeerden de revue, zoals 'Kleine Greetje uit de Polder', 'Mijn wieggie was een stijfdelkissie' en 'Breng eens een Zonnetje onder de Mensen'. Er stond ook een fijne piano en daar is dankbaar gebruik van gemaakt bij een paar liedjes. Er werd veel meegezongen en -geklapt.


14 sept 2013:

Traditioneel speelden de Akoestini's tijdens het jaarlijkse bedrijfsuitje van NBK Noord: gondelvaart vanuit Oosterwijtwerd naar Delfzijl. Een speciaal voor de gelegenheid nieuw meezingboek werd gepresenteerd. Het viel zeer goed in de smaak bij de zanglustige groep mannen en er werd als vanouds weer zeer luidkeels meegezongen. De volledige versie van het boek kan u hier bekijken of downloaden!


10 sept 2013

Review betreffend 25-jarig huwelijksfeest op 7 september in Lunteren: "Afgelopen zaterdag hebben de Akoestini's op ons feestje gespeeld. Wij gaven hun de vrijheid om te bepalen welke muziek bij het publiek en de sfeer zou passen. Daar speelden ze prima op in en zorgden voor een gezellige sfeer. We krijgen nu nog steeds positieve reacties. De Akoestini's zijn een echte aanrader!!!!! Chapeau voor de Akoestini's. Everdien en Gijs"


4 september 2013

Review betreffend het huwelijsfeest op 31 augustus in café Hoppe te Breda: "Hoi Mannen, Wij willen jullie nog eens hartelijk bedanken voor jullie muzikale invulling. Iedereen vond het fantastisch. We zullen jullie bij meer mensen aanbevelen. Wat een gezelligheid. Groeten, Peter en Angelique van Engelen"


30 augustus 2013

Akoestini's on tour door het hele land:

morgen 31 aug Breda, overmorgen 1 sept Heemstede, volgende week 7 sept Lunteren, etc.etc...

De mobiel alweer vol instrumenten geladen en klaar voor de reis!


14 juli 2013

Een prachtig tuinfeest in Balloo: Het weer was heerlijk, iedereen was vrolijk en de muziek van de Akoestini's werd erg gewaardeerd. Veel gasten kwamen ons na afloop persoonlijk bedanken.


4 juli 2013

2 poppenkastvoorstellingen gedaan in Openbare Daltonschool De Starter aan de Parkweg in Groningen. Zeer grote groepen maar het ging erg leuk. Opkomende spreekkoren om de dief weg te honen verstomden als er weer iets onverwachts gebeurde of er een bijzonder lied werd ingezet.

Wel een lange pauze tussen de middag maar de tijd werd nuttig besteed met het oefenen op nieuwe accordeon en xaphoon (blaasinstrument)


29 juni 2013

Leuke 'verse' bruiloft in sporthal Dijnselburg in Zeist: live muziek met de Akoestini's, afgewisseld met 70's disco.


18 juni 2013

Voor het eerst een voorstelling voor peuters in Bellingwedde. Het ging erg leuk, ze hielden de aandacht 3 kwartier bij meedoe-liedjes en poppenkast.


11 januari 2013

Feestelijke opening centrum Nijeveen: met muziek door het dorp. Kokkie van Gisbergen (van Actiumwonen) assisteert met ritmische begeleiding.

Meer foto's van 11 januari 2013 Feestelijke opening centrum Nijeveen


5 januari 2013

Het nieuwe jaar begint goed! Veel optredentjes deze weken:

afgelopen donderdag 3 januari een gezellige nieuwjaarsreceptie voor klanten van de Rabo bank in Brasserie Diggels in Westerbork. De meezingboeken werden uitgedeeld en de mooie liedjes als 'Kleine Greetje uit de polder' en 'Mijn wiegie was een stijfselkissie' sloegen zeer aan. Komende week optredentjes op dinsdag in Groningen, vrijdag in Nijeveen, zaterdag in Eelde, zondag in Hoogeveen!


27 december 2012

Het jaarlijkse optreden tijdens het Humorfestival in Deventer. Deze keer speelden de Akoestini's in café Floors in het centrum. Het was stampvol en er werd volop meegedanst en gezongen! Veel nostalgische nederlandstalige meezingers passeerden de revue, waaronder het lied: zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder van Ramses Shaffy


15 november 2012

Ter gelegenheid van de (her-)opening van boekhandel Scholtens-De Slechte in Groningen spelen de Akoestini's vrolijke doch literair verantwoorde feestmuziek!


13 & 14 november 2012

Ter gelegenheid van het 15 jarig bestaan van het Dialyse Centrum Groningen treden de Akoestini's op op de lokaties Delfzijl, Stadskanaal, Assen en Groningen. Personeel en patiënten worden verrast met vrolijke en nostalgische liedjes, en wie het kan zingt er mee!


6 maart 2012

De Akoestini’s spelen 2 dagen akoestisch ambulant op de middenstandsbeurs in Nijeveen. Voor elke stand wordt een jingle gecomponeerd. Er waren veel kinderen die een dier wisten te verzinnen waarop cowboy Billy Boem verder kon rijden door de prairy toen zijn paard te moe was.


13 & 14 januari 2012

De Akoestini’s verzorgen Workshops Smartlappen Zingen bij bedrijven in Emmen en Roden. Er wordt zeer fanatiek meegedaan:

1. uitleg fenomeen smartlap + programma
2. stemoefeningen.
3. opdelen van de groep in bassen, tenoren, alten en sopranen.
4. beginnen met de eerste smartlap. Na 1e rondje bekijken of toonsoort goed     is. Uitproberen andere toonsoort.
5. uitdelen percussie instrumenten.
6. uitleggen van een tweede stem + deze instuderen en toepassen.
7. wisselzang toepassen
8. Kijken naar wat een leuke presentatie kan zijn.
9. Meezingboeken gebruiken.


1 oktober 2011

De Akoestini's slaan in als een bom tijdens de seniorenmiddag in Zwarsluis, georganiseerd door vereniging Zonnebloem Noordwest Overijssel.

180 ouderen zingen en walsen mee op mooie liedjes uit vroeger tijd zoals "Breng eens een zonnetje" (van August de Laat) en "Kleine Greetje uit de polder" (van Eddy Christiani). De akoestiek in het moderne kerkgebouw leent zich perfect voor dit concert.


augustus 2011

Nieuwe meezingboeken voorradig met Engelstalig kampvuurwerk !

Simon & Garfunkel, Beatles, Everlybrothers, Elvis Presley, etc. etc.

Zelfs Abba ontbreekt niet !


april 2011

Nieuw in het Akoestini's aanbod: Muzikale Bingo ! Ideaal voor een bijzonder gezellige bijeenkomst. De Akoestini's spelen bekende deuntjes die aangestreept kunnen worden op de speciale bingokaarten.


4 september 2010

De jaarlijkse boottocht vanuit Farmsumerhaven met het personeel van NBK Noord: goede sigaren en meebrullen met Bloody Mary en alle andere klassiekers uit het Akoestini's meezingboek.


3 september 2010

Tuinfeest in de wijk Hoornsemeer Groningen. Deze kinderen wisten precies waar hun hoofd, schouders, knie en teen zaten.


21 augustus 2010

Lichtjesfeest bij volkstuinenvereniging Tuinwijck aan de Helperzoom te Groningen: erg gezellig met muziek voor iedereen van 0 tot 80 !


4 juli 2010

Net als vorig jaar spelen de Akoestisch weer akoestisch ambulant op de Midsummer Fair in Zeijen. Het weer zit mee, het is druk, de sfeer is supergezellig en na elk nummer krijgen de Akoestini's applaus. Het repertoire bestaat vandaag vooral uit oudhollandse meezingers, klompendansen en zeemansliederen. Als er kinderen blijven kijken spelen ze een setje kinderliedjes.27 maart 2010

Bij de jaarlijkse bijeenkomst van Humanitas in Hoogeveen in Theater De Tamboer presenteren de Akoestini's het nieuwe Meezingboek met nostalgische liedjes. Er wordt massaal meegezongen met liedjes van Eddy Christiani, Lou Bandy etc. Er wordt een quickstep gedanst op de "fietsbel medley", met liedjes als "Als ik tweemaal met m'n fietsbel bel", "M'n achterband is wel wat zacht", "Wie is Loesje" en "Daar bij de waterkant".

Daarnaast organiseren ze een muzikale bingo waarbij het publiek gespeelde liedjes kunnen aanstrepen op de speciale bingokaarten.


Op dezelfde dag gaan de Akoestini's in vliegende vaart door naar Emmeloord, alwaar in het Fairplay Casino gedurende de avond achtergrondmuziek verzorgd wordt. Natuurlijk wordt de Zuiderzeeballade ("Aan de horizon leit Emmeloord") ten gehore gebracht, evenals vezoeknummers uit de zaal van Everly Brothers, John Denver e.a.


20 maart 2010

De Akoestini's verzorgen tijdens de open dag in het Universitair Medisch Centrum Groningen de kindervoorstelling "Een gezonde hap" met popentheater en liedjes. De belangstelling is groot: drommen kinderen zingen mee met het tandenpoetslied en reageren verbijsterd op de snoep stelende dief.


19 maart 2010

De Akoestini's luisteren het diner voor vrijwilligers bij de NAM in Assen op met swingende meezingers en zeemansliederen. Tegen de verwachting in wordt er meegewalst en zelfs polonaise gelopen.


8 maart 2010

In Annen bij Zorghuis Holthuys is het feest in het teken van de sixties en seventies. De Akoestini's verzorgen een muzikale reis door die tijd: eerst een half uur sixties met Beatles, Everly Brothers, Trini Lopez en nederlandse popliedjes uit die tijd; daarna een half uur seventies met Boney M, Simon & Garfunkel, etc. en ten slotte een half uur verzoeknummers met hoogtepunten uit de vaderlandse muziekgeschiedenis. Er wordt volop meegezongen en gedanst.


10 januari 2010

Bij Stichting De Brink in Vries verzorgen de Akoestini's het theeconcert voor visueeel gehandicapten.


17 december 2009

In Zuidwolde (Drenthe) houdt het gemeentepersoneel een eindejaarreceptie. Ondanks het enorme sneeuwpak komen de Akoestini's het gebeuren muzikaal opvrolijken.


12 december 2009

In Steenwijk heeft de ondernemersvereniging een bijeenkomst in café De Rechter. De Akoestini's luisteren de avond op met een gezellige muzikale act.


4 december 2009

De Veldspaatflat in Groningen viert Sinterklaas. De Akoestini's spelen het complete Sinterklaas reperoire met de bewoners voordat de goedheiligman arriveert.


3 december 2009

Voor de kinderen van het personeel van de Frico/Domo fabriek in Marum brengen het Akoestini's Sinterklaas poppentheater. Natuurlijk gebeuren er weer veel spannende dingen, maar weer heel andere dan vorig jaar. Zo wil Annie erg graag Zwarte Piet worden en moet daarvoor in de Pietenmachine van Dr. Crok, maar dan gaat er wat mis en verandert ze per ongeluk in een muis. Toch loopt ook deze voorstelling weer goed af, zelfs voor de dief die eerlijk is geworden.


21 juni 2009

De gezekkige en sfeervolle Midsummer Fair in Zeijen wordt druk bezocht. De Akoestini's zijn ingehuurd om akoestisch mobiel sfeervolle liedjes uit vroeger tijd ten gehore te brengen. 4 juli 2010 zijn ze weer van de partij !


25 februari 2009

In de Wiemersmaheerd in Loppersum zingen 104 senioren mee met het lied "Johanna het meisje van 17 jaren". Twee vrijwilligers houden het meezingbord vast terwijl een derde de uitgebeelde gruwelijkheden in elk couplet aanwijst.


15 t/m 21 februari 2009

De Akoestini's brengen het Griezel-Grimm poppentheater in het Drents Museum in Assen, 9 voorstellingen in totaal. Het thema is de sprookjes van de gebroeders Grimm uit de 19e eeuw. Speciaal hiervoor is een nieuw verhaal gemaakt met poppen, decors en liedjes. Een paar liedjes hiervan zijn de beluisteren op hyves.akoestini.nl. Een korte beschrijving staat op de poppenkastpagina.

 

14 februari 2009

De Akoestini's hangen levensgroot op de bushokjes in Groningen, ter gelegenheid van het optreden in het Fairplay Casino.


24 januari 2009

De Akoestini's speelden in Café Het Wapen van Leiden in Vries tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van de vereniging van oldtimer-liefhebbers. Het uit 50-plussers bestaande publiek zong luid mee met nummers als "In een rijtuigie" en "Stekkie van de fuchsia". Al vroeg in de avond werden er foxtrots en engelse walsen gedanst. Ook het Ierse folkrepertoire viel erg in de smaak; na elk nummer klonk er applaus uitde hele zaal. Het was weer een dankbare taak.


23 januari 2009

Een nieuwe eervolle opdracht voor de Akoestini's: in februari verzorgen we

in het Drents Museum in Assen een serie poppentheatervoorstellingen met

als thema de sprookjes van Grimm. Nu, we hebben een heel groot boek

waar deze allemaal instaan en het wordt wel een beetje griezelig !

Natuurlijk worden de voorstellingen omlijst door eigen muziek en bijpassende spannende liedjes. Binnenkort te beluisteren op akoestini.hyves.nl !

( De Akoestini's hebben trouwens ook een cd met kinderliedjes, vooral geschikt voor creches en kinderfeestjes.)


27 december 2008

De Akoestini's spelen voor de vierde maal tijdens het "Humorfestival" in Deventer, deze keer in café Het Burgerweeshuis, na de afgelopen jaren 3 keer in café De Dikke VanDale te hebben gespeeld. Net als voorgaande keren werd het weer een heerlijk meezingfestijn en de hele kroeg zat weer bomvol, vooral ook met mensen die vorig jaar ook al lekker meededen. Veel ruimte om te dansen was er niet maar er kon volop meegezwaaid en gezongen worden met het gouden repertoire van de Akoestini's.


Heel december 2008

Een zeer drukke tijd voor de Akoestini's, teveel om alles op te noemen. Sinterklaaspoppenkastvoorstellingen en kerstborrels ! 300 keer "Rudolph the Rednosed Rendeer" en "Jingle Bells" gespeeld, al ronddansend in speciale kerstoutfit.


4 oktober 2008

Tijdens de verkiezing van de meest attente Groninger in Hoogezand zingen de Akoestini's o.a: "'t Is moeilijk bescheiden te blijven...!"


6 sept 2008

Het jaarlijkse personeelsuitje van NBK Noord, waar de Akoestini's vast van de partij zijn tijdens de boottocht ter verhoging van de sfeer en de feestvreugde.

Dit keer ging de reis vanuit Delfzijl naar Ditzum in Duitsland. Een zeer mooi, pitoresk havenplaatsje met een Waddeneilandachtige sfeer. Daar kon ieder zich tegoed doen aan uitgebreide visgerechten. Op de terugreis werden er, onder leiding van de Akoestini's, weer flink zeemansliederen gezongen door de voltallige bemanning. Het muzikale niveau stijgt elk jaar weer en het saamhorigheidsgevoel was weer compleet.


13 juli 2008

De Akoestini's verzorgden een zondagmiddagconcert in het Sterrebos te Groningen in de muziekkoepel. Er was veel belangstelling en er werd op dit tijdtip al weer flink meegezongen. Na elk nummer werd geapplaudiseerd en ook zelfs na de gitaarsolo in Folsom Prison Blues.


17 maart 2008

Op de maandagmorgen hebben we vroeg op twee scholen in Beerta en Nieuweschans optrentjes gedaan in het kader van de "Week van de Lentekriebels" die de GGD organiseert. Nog nooit zo vroeg zoveel dansende, zingende en polonaiselopende kinderen meegemaakt ! We hadden een speciale repertoirelijst samengsteld met lentekriebelliedjes als de Tandartsassistente, Een beetje verliefd, Heb je even voor mij, Waanzinnig gedroomd etc.


18 januari 2008

Optreden gedaan in het Turfcafé te Schoonebeek voor de ondernemersvereniging. Dit was wel een zeer gemeleerd publiek bestaande uit uitbundige meezingers en -spelers en praters.


13 januari 2008

In Nieuweschans de muzikale omlijsting verzorgd van de jaarlijkse meeting

van oud-Nieuweschansers.


7 januari 2008

En alweer naar Deventer, naar café De Zevende Hemel dit keer ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan. Een bijzondere gebeurtenis met gasten met verfijnde smaak die zowel Russische als zeemans-liederen konden waarderen.


28 december 2007

Smartlappenavond in café De Dikke Van Dale te Deventer. Hier speelden we nou voor de vierde keer en elk jaar wordt het voller en gezelliger. Waar houdt dit op ? Het was op een gegeven moment een gekkenhuis, de Akoestini's hoefden maar een nummer in te zetten of de hele tent brulde mee met nummers als 'De Clown', 'Patsy', 'Zuster Ursula' etc. Erg leuke stad, Deventer.


16 november 2007

Beaujolais avond in café Oasis te Meppel. Superdruk en supergezellig. Er werd volop meegedanst en gezongen.


14 november 2007

Vandaag de sinterklaasvoorstellingen voorbereid.

De Akoestini's sinterklaas- kerst- en sint Maartenhits zijn rond deze tijd van het jaar te beluisteren op akoestini.hyves.nl en a-w-f-deboer.hyves.nl.


29 juli 2007

'smiddags in Vries op de Brink in een muziekkoepel gespeeld in het kader van de zomerfestiviteiten. We hebben onze grote geluidsset opgesteld. Dat was nodig want het was regenachtig weer en de bezoekers bleven zitten onder de overdekking van de café's en wilden het wel horen en meedoen. Merkwaardig om na elk nummer applaus van veraf krijgen. Het nummer "zuster Ursula" werd onderbroken door een trekkeroptocht en toen zijn we overgegaan op "Guus kom naar huus". Jammer van het weer maar het was wel leuk en mogen het nog eens overdoen onder gunstiger omstandigheden.


25 juli 2007

Leuk feest gedaan in bij Velsen-Zuid op camping Weltevreden. De beheerdersvrouw werd 50 en gaf een groot feest waar iedereen als stripfiguur moest komen. De Akoestini's hadden het lied "Visite"van Lenny Kuhr ingestudeerd. Er waren veel kinderen en er werd weer goed meegedanst en gezongen. Samen met een ook uitgenodigd shantykoor hebben we "de Klok vab Arnemuiden" gedaan. 15 augustus mogen weer komen voor een openbaar optreden voor alle campinggasten in de kantine.


15 juli 2007

Het barbequefeest bij de Akkerschans in Nieuweschans waar de Akoestini's gisteren weer speelden was een groot succes. 130 Nieuweschansers deelden mee in de gezelligheid en feestvreugde. Er werd weer flink meegezongen en het was supergezellig. Foto's zijn te zien op www.deakkerschans.nl.

Aanstaande dinsdag 17 juli weer een buitenoptreden tijdens de Vledder zomernacht waar we de afgelopen 2 jaar ook stonden. Overal waar het feest is zijn de Akoestini's te vinden.


5 juli 2007

Een drukke donderdag voor de Akoestini's: vanmiddag op 2 boten van Delfzijl naar Emden waar we zeemansliederen brachten tijdens een uitje van onderwijzend personeel. Vanavond in het Holland Casino de hele avond akoestisch rondlopen.


24 juni 2007

Afgelopen donderdag bij de verslavingskliniek in Eelde was het een waar meeklapfestijn, de verslaafden gingen helemaal los. 16 september na afloop van de marathon wordt het feest voortgezet. Goeie verzoeknummers kwamen er binnen die we nog nooit gespeeld hadden maar toch (gedeeltelijk) speelden, zoals 99 luftballons, the Piano man en meer.

Zaterdag in Giethoorn bij een bedrijfsfeest van het weg- en waterbouwbedrijf Van Gelder gespeeld. Van de 300 gasten waren er 100 kinderen dus het Akoestini's kinder meedoe- en zingrepertoire kwam weer goed van pas.

Komende week weer 4 optredens staan:

Morgen naar Zuidwolde (Gr) voor een feestje van het Noorderpoortcollege dienst P&O.

Donderdag een receptie, zaterdagmiddag versterkt spelen op een dorpsfeest in Tirns (Fr) en 'savonds akoestisch in Heereveen.

5 juli een bedrijfsfeest op 2 boten vanaf Delfzijl. De Akoestini's worden opgesplitst want op beide boten is 1 zeemansaccordeonist gewenst.


2 mei 2007

Kinderoptreden bij de ABN AMRO te Helpman gedaan ter gelegenheid van de kinderspaardag. Het poppenkastverhaal over de boer die zijn geld in een oude sok naar de bank brengt en beroofd wordt deed het nog goed ! Ondanks het schitterende weer bleef een groepje kinderen de hele middag kijken en meezingen.


21 apr 2007

Vandaag een erg leuk optreden gedaan in Denekamp bij de verjaardag van iemand die 60 werd. De reis door Duitsland ging vlot. Eerst akoestisch buiten gespeeld en daarna binnen versterkt. Er werd flink gedanst op onze skiffle set en de Tarantella. 't Zijn drukke tijden voor de Akoestini's: aanstaande maandag en dinsdag weer de hele dag poppenkast, donderdag 2 optredens in Vries en Deventer en zaterdag naar Dedemsvaart.


14 april 2007

In het winkelcentrum van Haren akoestisch ambulant gespeeld. De nieuwe Larrivee gitaar kwam optimaal tot z'n recht (zie instrumentarium). 't Was al erg warm voor de tijd van 't jaar. Op de terrassen in de schaduw hadden de ouderen plaatsgenomen en dat kwam goed uit: ze vonden de nostalgische liedjes gezellig en wij stonden niet in de bradende zon.


11 apr 2007

Vandaag een optreden in het provinciehuis van Assen. Afscheid van gedeputeerde Sipke Swierstra. De Akoestini's hadden een afscheidsliedgemaakt dat alle hotemetoten mee moesten zingen. Annemarie Jorritsma sloeg de maat met de kuttepiel! Hansje Alders deed een neusfluitsolo. Die politici die hebben een lekker leven.